Energiemanagement

Zonnepanelen, thuisbatterij, laadpaal en verbruikers laten communiceren is niet alleen slim, maar kostenbesparend!

Energiemanagement2024-03-08T10:26:15+01:00

Slim energiebeheer!

Uw elektrische wagen opladen wanneer de zon schijnt, uw warmtepomp aanschakelen bij overproductie, uw elektrische boiler uitschakelen wanneer u aan het koken bent, real time uw gas-, water- en elektriciteitsverbruik meten. Het zijn maar een paar voorbeelden van wat het Smappee Infinity systeem kan. Heeft u nog geen digitale meter? Geen probleem. Ons systeem meet het energieverbruik rechtstreeks aan de bron. Met een doordacht energiemanagement uw energieverbruik meten en optimaliseren is zeer belangrijk geworden voor elke woning, zeker in deze tijd van energietransitie.

De netbeheerders vragen steeds meer dat we onze verbruikspieken afvlakken en onze productie (van zonnepanelen bvb.) zoveel mogelijk zelf gaan verbruiken op het moment dat de zon schijnt of opslaan in een thuisbatterij.

Energiemanagement
Energiemanagement

Optimaal besparen met Energiemanagement

Met het  juiste systeem kan u al  heel wat geld besparen en tegelijkertijd het comfort in huis verhogen. De mogelijkheden zijn eindeloos maar het is belangrijk om met een goede partner te werken die alles optimaliseert. Zeroco2.be kan u hierbij helpen. We  kijken welke apparaten u in huis hebt, hoeveel energie u verbruikt en wat u zelf produceert. Door productie en verbruik op elkaar af te stemmen, kunnen we uw energiefactuur onder controle houden zonder in te boeten op comfort. Voeg daarbij nog Artificiële Intelligentie (AI) en een algoritme toe, dat  uw verbruiksgeschiedenis en de weersverwachtingen analyseert en u heeft een zeer performant Energie beheersysteem dat klaar is voor de toekomst. Slim, zuinig en flexibel naar uw energiebehoeftes.

.

Energiemanagement

Optimaliseer je energieverbruik met één App

Plan en spreid uw energieverbruik2024-03-08T10:11:06+01:00

Met een slim energiebeheersysteem (energiemanagement) krijgt u inzicht in uw energiebeheer. Het systeem monitort voortdurend uw productie en verbruik. Zo kan u beter gaan plannen, spreiden en uw productie en verbruik maximaal op elkaar afstemmen. U haalt meer uit uw installatie, verbruikt meer zelf opgewekte energie en belast minder het net. Dankzij ZeroCo2.be neemt u uw energiebeheer in eigen handen.

Zelfverbruik verhogen, pieken vermijden2024-03-08T10:12:26+01:00

Met de komst van de digitale meter en het capaciteitstarief wordt het nog belangrijker om uw eigen verbruik af te stemmen op uw productie en uw energieverbruik te plannen. Zo kan u uw zelfverbruik verhogen, hoge pieken vermijden en stuurt u minder energie naar het net. Dat is goed voor het net, maar vooral voor uw portemonnee.

Waarom kiezen voor slim energiebeheer?2024-03-08T10:13:48+01:00

Slim energiebeheer houdt in dat u productie en verbruik maximaal op elkaar afstemt. Met zonnepanelen kan u uw woning van energie voorzien. Maar uw woning gebruikt gemiddeld slechts 30% rechtstreekse energie. De rest gaat naar het elektriciteitsnet en bent u kwijt.

Wist u dat …

Fluvius een premie geeft tot 400 euro voor het optimaliseren en sturen van uw elektrische verwarming?

Ga naar de bovenkant