Verhoog uw zelfconsumptie met een thuisbatterij

Bespaar nu nog meer op uw energieverbruik en sla uw opgewekte zonne-energie op in een thuisbatterij. Zo doet u aan slim energiebeheer in uw woning en gebruikt u uw elektriciteit wanneer u dat zelf wilt! Thuisbatterijen worden meer en meer gekozen om geïntegreerd te worden met uw bestaande zonne-energiesysteem en slimme apparaten.

Uw energieverbruik zal hierdoor drastisch verminderen, wat resulteert in een besparing op uw energiefactuur.

De voordelen van thuisbatterijen

Een thuisbatterij koppelen aan uw zonne-installatie, is een slimme investering!

  • Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en stijgende energieprijzen.

  • Verhogen zelfconsumptie opgewekte energie van 30% naar 70%.

  • Zonnepanelen worden nog rendabeler.

  • Door middel van een intelligent (Artificiële intelligentie) beheersysteem, kan uw resterende energiefactuur nog eens dalen met 50%!

  • Dankzij onze intelligente batterijsystemen verloopt alles automatisch en wordt de wisselwerking tussen uw zonnepanelen en thuisbatterij geoptimaliseerd. Het systeem balanceert voortdurend tussen het stockeren van zelf opgewekte elektriciteit, verbruik van het net én verbruik van de batterij.

  • Verlagen piekverbruik, waardoor u minder capaciteitstarief betaalt.

Thuisbatterijen

De terugverdientijd van thuisbatterijen is gemiddeld 6 jaar en afhankelijk van uw verbruiksprofiel, vermogen van de zonnepanelen, capaciteit en vermogen van de batterij. Door de hoge energieprijzen en de slimme en intelligente technieken, is de terugverdientijd nog aanzienlijk gedaald en geeft dit nog een hoger rendement.

Zeker als u weet dat de levensduur van een thuisbatterij tussen de 20 en 25 jaar is.

Hoe werkt een thuisbatterij?

Een thuisbatterij bestaat uit een batterij, hybride-omvormer, vermogen meter en batterij beheersysteem (BMS). Dit intelligent beheersysteem regelt dat de energie aan de woning of aan de batterij of aan het net wordt gegeven. Dit is een continue regeling die ervoor zorgt dat u zo weinig mogelijk energie van het net moet halen.

Opgeslagen (en dus voordelige) stroom kan enkele uren tot zelfs dagen bijgehouden worden. Wanneer de batterij volledig leeg is, zal u terug stroom afhalen van het elektriciteitsnetwerk. Opgewekte stroom die u niet onmiddellijk verbruikt of opgeslagen wordt, gaat terug naar het elektriciteitsnet waarvoor u een injectievergoeding krijgt van uw energieleverancier.

Thuisbatterijen
Thuisbatterijen

Doormiddel van een BMS systeem met AI- intelligentie en een dynamisch energie contract kan u energie opslaan aan zeer lage of negatieve energieprijzen en zelfs verkopen aan zeer hoge energieprijzen. Een WIN – WIN voor uw zonnepanelen, thuisbatterij én uw portemonnee!

Met een thuisbatterij bent u dus minder afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk en bespaart u op die manier op uw elektriciteits- en netkosten.

Enkele realisaties